Categorie
 
 
 
 
 
luni, 14 iunie 2021
Review Cold Steel Recon 1

În recenzia de astăzi vă prezint cuțitul tactic Cold Steel Recon 1 Clip Point Plain Edge, care a ajuns la mine pentru testare de pe piața slovacă a armatei - WARAGOD. Am purtat și folosit cuțitul timp de câteva săptămâni, iar în review vă voi împărtăși experiența și impresiile mele despre acest cuțit bolt action excelent.

Dar mai întâi de toate, să spunem câteva cuvinte despre producător

COLD STEEL, o companie americană din California, fabrică în principal cuțite, dar și alte "jucării" pentru bărbați încă din 1980 și se află în spatele mai multor inovații în industria cuțitelor. Putem vedea cuțitele COLD STEEL fiind folosite de unități militare, poliție, echipe de intervenție, precum și de experți în autoapărare. Compania este implicată în principal în producția de arme reci, iar gama include cuțite tactice, de vânătoare și de drumeție, topoare, săbii, macete, precum și diverse alte arme.

Briceagul Cold Steel Recon 1 este unul dintre cele mai populare briceaguri de la Cold Steel, după cum o dovedesc numeroșii ani de producție și cererea constantă. Lama briceagului Recon 1 este alcătuită din oțel inoxidabil martensitic CPM S35VN de înaltă calitate, care este proiectat pentru a oferi o rezistență îmbunătățită. Briceagul Recon 1 oferă proprietăți de rezistență la rugină, duritate și rezistență la uzură. Cuțitele și briceagurile Recon au fost realizate într-o varietate de oțeluri și forme de lamă de-a lungul anilor, ani în care Cold Steel le-a produs, pe lângă popularul clip point, acest cuțit este adesea căutat în versiunea tanto.

Parametrii de bază:

  • Materialul lamei: S35VN
  • Lungime totală: 238 mm
  • Lungimea lamei: 102 mm
  • Grosimea lamei: 3,5 mm
  • Lungimea mânerului: 136 mm
  • Material mâner: G-10
  • Greutate: 147 g (ce este excelent pentru un briceag atât de mare)

Cold Steel Recon 1

Cold Steel Recon 1 se potrivește perfect în mână

Mânerul acestui cuțit este realizat din material G-10, bine cunoscut și frecvent utilizat în industria tacâmurilor.

G10 este un pic mai aspru aici, așa că, deși se va înmuia odată cu uzura, s-ar putea să fie un pic mai agresiv pentru buzunare, dar este prețul plătit pentru o prindere mai sigură și fermă. De asemenea, cuțitul se manevrează bine cu mâinile umede sau altfel murdare, sau cu mănuși. Ergonomia mânerului este excelentă, cuțitul se simte foarte bine în mână, prinderea este naturală, nu există nimic în cale sau care să apese undeva. Cavitatea din partea superioară a mânerului oferă un suport bun pentru degetul mare. Pe partea din spate a mânerului găsim un loc pentru a trece un șnur de siguranță sau un paracord - lanyard hole. Clipul din oțel inoxidabil de pe cuțit este mic, nu încurcă, nu interferează, pachetul include și un alt clip - pentru stângaci. Deci, clipul poate fi purtat doar în modul tip up, ceea ce eu personal prefer. Nu trebuie să vă faceți griji că ați putea pierde cuțitul sau că acesta ar putea cădea accidental din buzunar, clipul este foarte rigid, după părerea mea un pic prea mult, este mai greu de introdus în niște blugi și briceagul este puțin mai greu de scos din buzunar, dar este o taxă pentru faptul că nu se riscă pierdera cuțitului în acest caz.

Cumpărați BRICEAGUL COLD STEEL

Cuțitul este prevăzut cu un știft cu două fețe pentru deschidere și are un mecanism de blocare unic Cold Steel® Tri-Ad Lock™ care împiedică închiderea neintenționată. Tri-ad lock este un sistem de blocare foarte inteligent și sigur, puteți vedea mai multe videoclipuri cu teste pe youtube, fie direct de la Cold Steel, fie de la alți testeri, și vă puteți convinge că acest briceag poate rezistă cu adevărat multe.

Construcția briceagului este autoportantă, deci briceagul nu are accesorii din oțel, dar nu am impresia că ar fi nevoie de acestea. Briceagul G10 este suficient de solid, iar lamele sunt solide, nu se îndoaie nici măcar la o utilizare mai dură. Și să nu uit, avantajul este că tot datorită acestui lucru, producătorul a ajuns la o greutate frumoasă la un briceag atât de mare.

La deschiderea briceagului se aude un click distinctiv, lama se încleștează puternic în încuietoare și aceasta o ține foarte bine, nemișcată. Lama poate fi deschisă cu degetul mare de la o mână, producătorul s-a gândit și la stângaci, știftul fiind comutabil.

Cold Steel Recon 1 & WARAGOD

Lama

Pentru modelul Recon testat avem o lamă Clip point. Lama este, așa cum am menționat mai sus, fabricată din oțel S35VN de înaltă calitate cu finisaj DLC. Lama acoperită cu DLC arată elegant, văd aici o utilizare tactică, un mic minus aici poate este că pe lamă se văd imediat urme, se vede chiar totul pe ea. În timp trebuie să luat în considerare și pe faptul că, cu timpul, la o utilizarte mai mare, stratul DLC de pe unele zone care sunt cel mai mult solicitate va scădea, dar din punctul meu de vedere acest lucru va da briceagului o patină interesantă și veți vedea că nu este degeaba, ci că este folosit cu adevărat. De asemenea, trebuie să țineți cont și de faptul că negreala va merge jos și de pe clip, la clipurile înnegrite este uneori o chestiune de câteva săptămâni în cazul meu și clipul prinde deja patina de care vorbeam, dar așa cum scriam mai sus, acest lucru este normal la un cuțit folosit, iar Recon 1 chiar nu este un briceag de "vitrină" ostentativ, ci un briceag pentru un bărbat adevărat.

Recon 1 este un briceag excelent, intră în material ca în unt, poate fi un ajutor excelent ca EDC, ca un cuțit pentru activități mai ușoare în pădure (nu este un cuțit full tang până la urmă), va servi și ca un excelent ajutor de gătit în călătorii și există desigur posibilitatea de a folosi cuțitul în autoapărare (deși nu vreau să intru în acest subiect delicat, această posibilitate există totuși). Briceagul poate tăia cu ușurință pâinea, legumele, fructele sau poate felia carnea, dar este excelent și pentru lucrări mai delicate. Datorită tăieturii scobite, performanța de tăiere a lamei este cu adevărat mare. De asemenea, merită menționat finisajul neted al suprafeței, care a redus la maximum frecarea dintre materialul tăiat și lamă, astfel facilitând la maximum curățarea cuțitului după utilizare.

Cumpărați BRICEAGUL COLD STEEL

În concluzie

Recon 1 este pentru mine un adept foarte bun ca briceag EDC, este un tovarăș de nădejde care își face treaba, fie în utilizarea urbană clasică, fie în cea tactică, fie atunci când este folosit în aer liber, în camping sau în drumeții. După cele câteva săptămâni în care l-am purtat la mine, m-am obișnuit cu el și chiar nu am ce să îi reproșez, poate doar clip-ul mai rigid și finisajul DLC al lamei care se agață repede, dar așa cum am menționat, acesta este prețul pe care îl plătim pentru celelalte avantaje pe care le are cuțitul. Am înțeles rapid de ce acest cuțit este atât de popular de ani de zile și ce i-a adus fanii, eu fiind acum unul dintre ei.

 

Adaugă comentariu nou:

...
CAPTCHA ImageRefresh Image

Adaugă răspuns la comentariu:

...
CAPTCHA ImageRefresh Image
Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version